Games

Computergames zijn inspirerende werelden. Serious gaming is de toegang tot een nieuwe wereld met veel mogelijkheden. Denk aan operatierobots, wetenschappelijk onderzoek en aan simulatie games met echte BIG DATA.

In game omgevingen is de mogelijkheid tot communicatie en interactie eindeloos. Die technieken en de toepassingen kan professioneel gebruikt worden op uiteenlopende gebieden. In de gezondheidszorg zijn al veel interessante ontwikkelingen gaande. De politiek is ook een goede kandidaat voor serious gaming. Uiteindelijk wordt de hele wereld een serious game. Een serious sandbox game.

Serious sandbox game

We kunnen de hele wereld virtueel nabootsen. Dat doen veel games al. Als we dan ook nog big data combineren, het liefst alle data, met de game omgevingen, is dat een virtuele kloon van de echte wereld. Een monitor van de aarde. Dat is pas een serious game. Die big data is er ook van een tijdje geleden en heel vroeger. De game kan je dus ook naar het echte verleden brengen en laten ervaren hoe het er toen voorstond. En als we dan nog een stapje ver gaan; Op basis van veranderende data over tijd en deep learning algoritmes die patronen herkennen, zouden we ook toekomst kunnen voorspellen… We kunnen in de serious game van de aarde spelen in een sandbox. En aangezien de virtuele wereld direct gekoppeld is aan de werkelijke wereld heb je ook maar één leven… Het is een dead serious sandbox game.